Den første række – en anbefaling.

Basiskæden er hæklet, og arbejdet fortsætter med den første “rigtige” række.

Nogle mønstre vil nu specificere, hvor mange løsmasker der skal tilføjes til at vende fra basiskæden til den første række, f.eks.

“Lav en basiskæde på 20 løsmasker. Vend med 2 ekstra løsmasker og fortsæt med en række halvstangmasker”.

Andre mønstre regner vendemaskerne med i basisrækken. Så ville der stå:

“Hækl 22 løsmasker. Begynd i den 3. maske fra krogen og hækl en række halvstangmasker.”

Det kan være der står, at de 2 vendemasker tæller som rækkens første halvstangmaske, men det er ikke sikkert. Nogle mønstre vil antage, at det taler for sig selv. Men det er jo ikke nødvendigvis tilfældet, hvis man er nybegynder!

En anden ting, som nogle mønstre nævner, mens andre mønstre ikke gør, er i hvilke(t) led man skal hækle. Når der ikke står noget, må man gå ud fra, at man skal hækle i begge led. Men uanset i hvilke(t) led man skal hækle, har jeg for vane at hækle arbejdets første række i de løkker, der befinder sig på bagsiden af basiskæden. Så vil arbejdets kant nemlig se ens ud på begge sider. Det er et stort plus, hvis man hækler noget symmetrisk, som for eksempel et halstørklæde på langs.

Desuden synes jeg det er nemmere at holde styr på maskeantallet i basiskæden, hvis man tæller løkkerne på bagsiden. Men det har jeg allerede skrevet om i et andet tip.

Skriv et svar!