Bæredygtighed · Mad · Madrester

Smørcreme II

De sidste blåbærcupcakes var ikke spist endnu, eller Lille-ven ville atter bage. Nutella cupcakes med kærlighed – mindre kunne ikke gøre det. Heldigvis havde jeg i mellemtiden gjort mig lidt klog på, hvad man dog stiller op med al den smørcreme. Desuden fordrede dagens opskrift kun 100 g smør og 200 g flormelis.

Smørcreme5
Det færdige resultat

En rest smørcreme…

… indeholder så meget sukker, at den nærmest er selvkonserverende i køleskabet.

… kan fryses ned. (Siges og skrives det i hvert fald mange stedet på Internettet, så det må være rigtigt?)

… kan bruges til at øve sig i sprøjteteknik. (Fy, det lyder helt forkert!)

Skakkerlakken gjorde naturligvis alle tre ting.

For det første har jeg ikke smidt den gamle rest fra sidst ud endnu. Den hygger sig i køleskabet. Lille-ven krævede dog, at der blev lavet frisk ny smørcreme til de nye cupcakes.

Det, som var tilbage efter pyntning, sprøjtede jeg ud i små toppe på et stykke bagepapir på en bageplade. Ind i køleskabet med pladen, så toppene kunne stivne.

Smørcreme7

Derefter blev toppene lige så forsigtigt pillet af og gemt i en plastbøtte i fryseren. Ideen er at tage dem frem, næste gang der er en kage at pynte. Så må vi se til den tid, om toppene fortsat står fint, når de er tøet op.

I øvrigt er jeg allerede blevet meget mere fortrolig med sprøjteposen. Hvis vi fortsætter i dette bagetempo, skal jeg nok blive klar til Den Store Bagedyst en dag.

 

Bæredygtig disclaimer

Det er ikke nemt at bage óg være bæredygtig på samme tid. Selvom smørcremeproblemet er blevet løst, er disse cupcakes alligevel temmelig slemme. Lidt ligesom de ikke bliver sunde af, at Nutella indeholder nødder. En opremsning:

Smør

Udover det syndige i at bruge halve og hele pakker smør som menneskeheden har fremavlet køer til, som giver alt for meget mælk, som bliver tappet flere gange om dagen ved en malkerobot. Smør lavet på mælk fra en ko som aldrig kommer på græs, som får en kalv hvert år for at kunne blive véd med at producere så meget mælk, kalve som bliver taget væk fra deres mor efter højst et døgns tid.

Nutella

Nå ja, vores lokale købmand sælger ikke den ægte vare, så vi brugte en variant fra “eget mærke”. Nutella og dens efterligninger indeholder store mængder palmeolie. Nu lader det til, at netop Nutella produceres på miljøcertificeret palmeolie, men er det også tilfældet med de mærkeløse varianter?

Bagepapir

Smørcreme8
Syndigt smør på syndigt bagepapir

Det er så praktisk, men de gængse mærker bliver behandlet med fluorstoffer for at gøre papiret mindre skrøbeligt i berøring med fugt og fedtstof. Fluorstoffer mistænkes for at være hormonforstyrrende. Derfor burde man købe Svanemærket bagepapir, men vi er endnu ikke løbet tør for de 5 konventionelle ruller som var på tilbud en gang før ruder konge var knægt. Og hvad så i øvrigt med de cupcakesforme, som også daterer fra før Svanemærkets tid.

P.S.

Vores kærligheds-cupcakes smagte fremragende, og da opskriften ikke bruger hvedemel, kunne Hr. Dalsberg også nyde dem.

Smørcreme4
En tilfreds bagersvend

 

Reklamer

En kommentar til “Smørcreme II

Skriv et svar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s