Begivenhed · Design · Skak · Strik

Magnusgenseren – del 2

For nogle måneder siden deltog jeg i en konkurrence, hvor man skulle designe den ultimative supporterdragt til Magnus Carlsen, Verdensmester i skak. Konkurrencen tog udgangspunkt i den klassiske norske striksweater, der går under betegnelsen Mariusgenser. Nu er konkurrencens vinder blevet kåret, og Magnusgenseren har set dagens lys.

VGs Strikkeapp

Magnusgenseren skulle “strikkes” ved hjælp af en app på den norske avis VGs hjemmeside, hvor man skulle optegne mønsteret i hvid og sort. Til bærestykket skulle man designe et segment, som så blev gentaget hele vejen rundt, som det også er kendetegnende for den traditionelle Mariusgenser. Det var valgfrit, om sweaterens nederste del skulle være mønstret eller ensfarvet. Som hjælp til designeren var skakbrikkernes symboler prædefineret i appen.

Selvom konkurrencen er afsluttet, kan appen fortsat bruges! Man går ind på www.magnusgenseren.vg.no og vælger “STRIKK”. Eller man kan se finalisternes bidrag via “SE BIDRAG” og “FINALISTER”.

Finalisterne

De 5 finalister havde alle lænet sig tæt op af Marius-konceptet. Alle havde holdt sweaterens nederste del enkelt – ensfarvet eller med “lus”. Bærestykket bestod af små repeterende elementer, ingen af finalisterne havde satset på et stormønstret bærestykke. De 5 dommere (4 eksperter og publikum havde udvalgt ét design hver) havde således produceret et noget ensartet finalefelt. Det var så op til Magnus Carlsen at kåre vinderdesignet. I dette klip kan du se Magnus udvælge det bedste design:

//www.vgtv.no/embed/?id=104362

Vinderdesignet som tegnet i appen:

Vindergenser
Magnusgenseren ved Ingrid Øgreid

Vinderen blev den kun 15-årige jente Ingrid Øgreid, som i øvrigt ikke er skakspiller. Af de 5 finalister, var hun den eneste, der havde valgt at designe et hvidt mønster på en sort baggrund – og det var ifølge denne artikel på vg.no lige efter Magnus Carlsens hoved! Magnusgenseren er sat i produktion i to kvaliteter og kan bestilles på moodsofnorway.com.

På billedet ses vinderen sammen med Magnus Carlsen himself – iklædt Magnusgenseren naturligvis!

Limousine
Foto: BJORN S. DELEBEKK, VG

Skakkerlakken strikker skakbrikker

Det blev altså ikke til et design-gennembrud for Skakkerlakken. Og når nu ikke ens egen version af Magnusgenseren bliver strikket af Moods of Norway, så må man selv gribe pindene!

Her vises Skakkerlakkens Magnusgenser, som er knapt så traditionel som den officielle Magnusgenser. Stormønstret bærestykke, masser af pynt på sweaterens nederste del samt eget skakbrikdesign.

image
Magnusgenseren ved Sandra de Blécourt Dalsberg

 

Jeg har ikke planer om at strikke hele sweateren, men som optakt til Skak DM 2015 har jeg strikket Kongen fra bærestykket i noget sort og hvidt restegårn. Således fik jeg lidt øvelse i at tegne et mønster op (mønstret kunne ikke eksporteres fra appen – det trækker ned!) samt at strikke mønsterstrik (også kendt som Fair Isle strik eller jacquardstrik). Mønstret egner sig også til gobelinstrik, men jeg kunne forestille mig at bruge det i et rundt bærestykke på en trøje, og så giver det mere mening med mønsterstrik.

lille konge
Lille Konge – jeg kom vist til at hive lidt for hårdt i garnet hist og pist.
stor konge
Stor Konge – min teknik er allerede væsentlig bedre!

 

I denne pdf-fil kan du finde Kongemønstret i 2 størrelser: Chess King Symbol by Sandra de Blécourt

Det ene mønster er 26 masker x 38 rækker (svarer til den hvide Konge på sort baggrund), mens det andet er  39 masker x 44 rækker (den sorte Konge på hvid baggrund). Mønstret må gerne bruges som del af dit eget design, se pdf-filen for betingelserne.

Efterskrift

Det rygtes på facebook, at Danmarks skakstjerne WFM Marie Frank-Nielsen har anskaffet sig Magnusgenseren. Paparazzi anbefales at besøge Skak DM 2015 i Svendborg for at få et glimt af Magnusgenseren og dens ejer!

Hvad: Skak DM 2015

Hvor: Hotel Svendborg, Centrumpladsen 1, 5700 Svendborg

Hvornår: Lørdag d. 28. marts – mandag d. 6. april 2015 (1. runde i Kvindeklassen begynder tirsdag d. 31. marts kl. 17.15)

Hjemmeside: http://www.skak-dm.dk/index.php/kalender-2014

Reklamer

One thought on “Magnusgenseren – del 2

Skriv et svar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s