Mode · Opskrift · Strik · TV

Den Store Strikkedyst

Lokal-TV har aldrig sagt Skakkerlakken særlig meget, men lige for tiden bliver hun altså nødt til at følge med i TVSyds satsning “Den Store Strikkedyst”. Der sendes et nyt afsnit hver lørdag, og hvis man streamer fra nettet kan man faktisk allerede se afsnittet et døgn før!

Konceptet er velkendt. Man lægger ud med 12 modige strikkere, der i løbet af 12 udsendelser bliver reduceret indtil Syddanmarks ultimative strikkedronning står tilbage. Eller strikkekonge, da feltet faktisk omfatter en enlig strikker af hankøn. Undervejs skal deltagerne strikke alt muligt og umuligt. Senderækken er nået halvvejs, og opgaverne har blandt andet budt på en stempelkandevarmer, upcycling af en aflagt striktrøje og en butterfly.

Deltagernes FOs bliver bedømt af dommerparret Christel Seyfarth og Vithard Villumsen. Lige så ubarmhjertige disse to kan være i deres kommentarer, lige så blødsødne er de når hammeren skal falde. Det er ikke hvert afsnit nogen bliver sendt hjem. Det er der endda nogle af deltagerne, som er blevet irriterede over, og med rette!

Men når det nu er sagt, så er udsendelserne meget hyggelige. Hverken præsentationen, optagelserne eller strikkekreationerne kan måle sig med storesøsteren Den Store Bagedyst, men samtidig rammer programmet det rigtige niveau af noller, for at det igen bliver seværdigt. Flere af deltagerne taler klingende dialekt, og de lægger ikke fingeren imellem i de små interview som udsendelserne er piftet op med. Og så er det meget sjovt at følge deltagernes udvikling undervejs. Tag for eksempel Annette (af kommentarsporet konsekvent omtalt som “Slagteriteknikeren fra Avnbøl”). Lige så farverig hun fremstår når hun åbner munden, lige så kedelig var hendes strikkerier da konkurrencen startede. Det slås hun så med udsendelse efter udsendelse, indtil hun lige pludselig får gejsten og imponerer frænder og fjender i afsnit 6.

Kommentarsporet er i det hele taget slemt til at falde i gentagelser. Udover Slagteriteknikeren fra Avnbøl har vi også Irene fra Esbjerg, Fysioterapeuten Marie og Folkeskolelæreren fra Fredericia. For et kreativt program er det for ringe på den måde at gøre deltagerne éndimensionelle. Lidt google-søgning på min yndlingsdeltager afslører en alsidig personlighed, så her kommer lidt input til Strikkedystens redaktion.

Bag Folkeskolelæreren fra Fredericia gemmer sig Koushi Radhakrishnan, Strikkedystens eneste mandlige deltager. Han har fra start profileret sig med farverig og utraditionel strik, og det farverige og utraditionelle ser ud til at være et gennemgående træk. Seerne vil nok ikke blive så overrasket over, at Koushi kan finde på at bede hele klassen medbringe et strikketøj til klassens time. Men hvad med, at han har været Zumbainstruktør på en aftenskole! Koushi kan også begå sig med maling og pensel. Han har tidligere været med i dokumentarserien Anne på Herrens Mark, afsnittet om Hinduisme.  Troen er for Koushi en skatkammer af “guder, væsner, farver og magi”, og han oplever også strikning som en aktivitet, der kan få en spirituel dimension. I et af de små portretter, som TVSyd har offentliggjort på strikkedystens hjemmeside, siger Koushi: “Når man når så langt, til at ens hænder bare kan køre, og man kan se fjernsyn samtidig med, faktisk kán følge med i maratonløbet, så har man opnået den evige lykke.”

Koushi med butterfly

Her er det Koushi med sit varemærke: butterflies. Man kan finde Koushis basisopskrift til en butterfly på TVSyds strikkesider, under “Se strikkeopskrifter”.

butterfly

På det næste billede ser vi dommerbordet i Den Store Strikkedyst med færdige objekter (FOs) fra den 6. udsendelse. Dette billede fandt jeg på bloggen Hvad er livet uden garn, hvor “Irene fra Esbjerg” skriver om håndarbejde blandt andet altså om hvordan det er at deltage i Den Store Strikkedyst.

Madonna_af_Koushi_Radhakrishnan

På det sidste foto ser vi et billede, som Koushi har malet. Det er til salg.

Husk at se eller gense Den Store Strikkedyst på http://www.tvsyd.dk/strikkedyst.

Mojn!

Skriv et svar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s